Tre medarbejdere fra Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område skal til ISQua-konference i Paris. ”Vi vil vide, hvad der sker på kvalitetsområdet, så vi kan tilbyde de bedste løsninger,” siger konsulent Lone Jakobi Sørensen.

Af Anne Clausen, Center for Kvalitetsudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område arbejder ikke kun med at udvikle kvaliteten i arbejdet på sociale tilbud over hele landet – de arbejder også med at udvikle kvaliteten af den service, de kan tilbyde.

Derfor skal tre medarbejdere fra sekretariatet for Dansk kvalitetsmodel på det sociale område den 10.-13. oktober til den årlige ISQua-konference, der denne gang finder sted i byernes by, Paris. De tre deltagere er kontorchef Henriette Qvist, projektleder Tina Willemann og konsulent Lone Jakobi Sørensen. De håber på, at konferencen vil sætte gang i en masse tanker om, hvordan de kan blive endnu bedre til at udvikle kvaliteten på sociale tilbud over hele landet.

Lære af andre erfaringer
”Formålet med at tage med på konference er i høj grad at hente inspiration,” siger Lone Jakobi Sørensen.

”På konferencen er der indlæg fra organisationer, der i mange år har arbejdet med at udvikle kvaliteten på det sociale og sundhedsmæssige område, og vi håber selvfølgelig at lære af deres erfaringer.”

Område under løbende udvikling
ISQua er den Internationale Organisation for Kvalitet i sundhedsplejen, og de arbejder med at udvikle kvaliteten hos organisationer, der selv arbejder med at udvikle kvaliteten hos andre – blandt andet ved at akkreditere dem. Organisationen arrangerer desuden hvert år en konference med deltagere fra hele verden. I år kommer der op imod 2000 deltagere, som er fordelt på ni forskellige hovedområder. Det giver ifølge Lone Jakobi Sørensen god mulighed for at lære af andre og udvikle sig.

”Området er jo under løbende udvikling, og vi vil gerne vide, hvad der rører sig ude i verden, så vi kan tilbyde de bedste løsninger,” siger hun.

To oplæg fra Dansk Kvalitetsmodel
Medarbejderne fra Dansk Kvalitetsmodel skal dog ikke bare være tilhørere på konferencen. De skal også selv fremlægge to oplæg: Dels om, hvordan brugerne af de sociale tilbud har deltaget i udviklingen og implementeringen af Standardprogrammet, dels om SIP – de sociale indikatorprogrammer.

”ISQua er generelt meget interesseret i, hvad der foregår på det sociale område,” siger Lone Jakobi Sørensen.
Det er tredje gang Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område deltager på ISQua-konferencen og anden gang, de præsenterer et oplæg.

Vil du vide mere om ISQua kan du læse det på ISQuas hjemmeside

Vil du vide mere om Dansk kvalitetsmodel på det sociale område, kan du læse mere på vores hjemmeside.