SIP-sekretariatet barsler netop nu med et nyt indikatorprogram, nemlig SIP-børn.

SIP-børn er et forskningsbaseret dokumentations- og evalueringsprogram for børn og unge anbragt uden for hjemmet.

Du kan læse mere om SIP-børn nedenfor og i denne 6 siders kortfattede præsentation og i beskrivelsen af den evalueringstilgang og den forskning, SIP-børn er udviklet på grundlag af.

Du er desuden meget velkommen til at kontakte Karen Pilegaard (tlf.: 7841 4082, Karen.Pilegaard@stab.rm.dk) for at høre nærmere.

Lidt om SIP-børn
Det skal være let at dokumentere anbragte børns trivsel og udvikling. I SIP-børn udfyldes mindst en gang årligt et statusskema. De indsamlede data om barnet anvendes til bl.a. følgende formål:

  • At kontaktpersonen og så vidt muligt også barnet mindst en gang årligt systematisk ”kommer rundt om hele barnet” 
  • Som fundament for at arbejde med mål og delmål og for evaluering af det pædagogiske arbejde i forhold til barnet det sidste år  
  • Som dokumentation for barnets udvikling og trivsel over for f.eks. bestiller eller andre samarbejdsparter
  • Til at skabe samlet overblik over tilbuddets samlede børnegruppe, deres trivsel og udvikling, som fundament for udvikling af det pædagogiske arbejde på tilbuddet samt profilering af tilbuddet udad til
  • At opnå større og eventuelt ny viden om forholdet mellem indsatser og børns udvikling på tværs af tilbud

SIP-børn er udarbejdet på baggrund af ny forskning og viden på området. Udviklingsarbejdet er igangsat og finansieret af JYFE (Jysk socialforsknings- og evalueringssamarbejde), som et fælles regionalt og kommunalt initiativ.

Programmet pilottestes her i efteråret 2013 med henblik på at gøre programmet så kort og anvendelsesorienteret som muligt. Pilottesten omfatter en målgruppe af børn i alderen 6-18 år, der er i familieanbringelse, på døgninstitution eller får et ambulante tilbud.