Unge, der opholder sig på åbne og sikrede institutioner, er generelt godt tilfredse med deres ophold. Det viser en ny rapport.


Af Anne Clausen, Center for Kvalitetsudvikling

Selvom de unge ikke selv har valgt at bo på en institution, ender de ofte alligevel med at synes, at opholdet er godt. Det viser en undersøgelse, som Center for Kvalitetsudvikling har udført i samarbejde med Danske Regioner, Københavns Kommune og de fem regioner.

Der er kun syv procent af de unge, der vurderer, at deres ophold på institutionen er ”dårligt” eller ”meget dårligt”. Af de øvrige siger 66 procent at opholdet er ”godt” eller ”meget godt”, mens 27 procent mener det både er godt og dårligt.

Forbedring fra 2008
Resultatet er en forbedring fra den forrige undersøgelse, der blev foretaget i 2008. Dengang var der kun 44 procent af de unge, der kunne beskrive deres ophold som ”godt” eller ”meget godt”. 

Selvom resultatet er blevet bedre, er der dog stadig områder, hvor de unge er mindre tilfredse, og det har vist sig at være de samme områder i undersøgelsen fra 2008 og 2010. De unge er blandt andet mindre tilfredse med antallet af aktiviteter på institutionen, muligheden for at holde kontakt til familie og venner og personalets måde at modtage kritik.

Læs hele rapporten her.