Cirka halvdelen af de adspurgte unge vurderer i en undersøgelse af tilfredsheden med de sikrede institutioner, at deres ophold på institution er ”godt” eller ”meget godt”.

Flere unge betoner også, at det har gjort dem godt at komme væk fra deres vante omgivelser. 45 % af de adspurgte unge svarer, at de i høj grad tror, at opholdet kan hjælpe dem til et liv uden kriminalitet – 28 % svarer i ”nogen grad”.

Hos forældrene til de unge er billedet stort set det samme. Det viser ”Unge og Forældre Om de Sikrede og åbne institutioner”, UFOS-rapporten 2012.

Samtidig er SIP-rapporten offentliggjort for tredje gang. Udover et indblik i, hvilke indsatser der virker for den enkelte unge, og hvorfor det virker, er udbyttet ifølge formand for Danske Regioners Social- og Psykiatriudvalg, Flemming Stenild:

- Med den tredje rapport i rækken har vi samtidig mulighed for at sammenligne med resultaterne fra tidligere års undersøgelser, og vi kan begynde at udpege tendenser og sammenhænge mellem indsatser og resultater.

Læs SIP-rapporten for sikrede institutioner 2012 her.

Danske Regioner har i forbindelse med offentliggørelsen af de to rapporter om unge på de sikrede institutioner bragt en nyhed.