DEL og Socialtilsynet
DEL er udviklet med fokus på kravene i det nye socialtilsyn, og tilbuddene vil derfor være godt rustet til disse krav med indførelsen af redskabet. DEL kan bidrage ved at understøtte kvaliteten, samt dokumentere status og udvikling inden for især de første tre temaer af det nye socialtilsyns kvalitetsmodel:
1) Uddannelse og beskæftigelse
2) Selvstændighed og relationer
3) Målgruppe, metoder og resultater.

DEL er et redskab udviklet til tilbud inden for det specialiserede socialområde. Formålet med redskabet er at give en oversigt over effekten af den indsats, en borger får. Effekten af indsatsen afrapporteres i få overskuelige grafer på både individ, tilbuds og et kommunalt/regionalt niveau. DEL er et meget enkelt og brugerorienteret redskab. Udover effektmålingsskemaet består DEL af en række korte spørgeskemaer, der kan anvendes af tilbuddene efter behov. Der er således udviklet et skema til at afdække inden for hvilke områder, borgeren er motiveret. Et skema der afdækker i hvilken grad, de mål, der er sat for borgeren, er opfyldt samt et læringsskema, der hurtigt hjælper tilbuddene til kort at evaluere den hidtidige indsats og planlægge indsatsen fremadrettet.

Voksenudredningsmetoden og FKO
DEL bygger ovenpå en række allerede eksisterende redskaber og er udviklet med afsæt i de begreber og den systematik, der er i Voksenudredningsmetoden, ligesom resultatdokumentationsskemaet bygger på KL’s redskab FKO (Faglige kvalitetsoplysninger på psykiatri- og handicapområdet).

Erfaringer fra pilottesten
DEL er blevet pilottestet på en række kommunale og regionale tilbud i Region Syddanmark og resultatet af pilottesten viser ifølge disse tilbud at:

  • DEL bidrager til et overblik over borgernes udvikling
  • DEL er meget anvendeligt som dokumentations- og statusredskab både internt på tilbuddet og over for bestiller
  • DEL giver et overblik over, hvor borgeren er motiveret ligesom redskabet virker meningsfuldt for borgeren
  • DEL bidrager til, at man som medarbejder kommer systematisk omkring de centrale forhold ved borgerens udvikling/situation og den fremadrettede indsats
  • DEL er nemt og overkommeligt at arbejde med
  • DEL giver meningsfulde sammenlignelige data på et overordnet tilbudsniveau

Efter pilottesten er konceptet justeret, og DEL er nu klar til at blive taget i brug på tilbud inden for voksen socialpsykiatri.

Læs mere om DEL

Kontakt CFK vedrørende DEL